Helpende handen gezocht!

Zoals je kunt zien op de foto’s zijn de verbouwingswerken aan onze Chirolokalen al goed opgeschoten. De afwerking is volop bezig, zodat de lokalen klaar zijn voor de opening op zondag 25 juni.

Aangezien we met zo een strakke deadline zitten, zijn alle helpende handen meer dan welkom! De komende dagen (9-18 mei) zouden we ’s avonds vooral de schilderwerken willen uitvoeren. Op zaterdag 20 mei plannen we nog een grote werkdag om allerlei andere klussen uit te voeren.

Hierbij dus de vraag of jij wat tijd hebt om één of meerdere avonden/dagen mee te komen helpen? Laat maar weten via deze Doodle! Wil je graag komen helpen, maar passen deze momenten niet? Stuur gerust een mailtje met de momenten die voor jou wel passen, dan regelen we eventueel nog wel een extra werkdag!

Draag je liever financieel een steentje bij? Alle giften en sponsoring zijn nog steeds welkom! Meer info op onze website.


Ruwbouw klaar, tijd om op te ruimen!

Hier en daar nog een bestaande deuropening verplaatsen, het laatste stukje gevelsteen metsen, de trap plaatsen, stellingen afbreken, … , kortom de metser is bezig aan zijn laatste dagen op onze Chiro. Tegen eind 2016 is onze ruwbouw dus volledig klaar. Vanaf januari starten enkele vrijwilligers met de installatie van de elektriciteit, sanitair en centrale verwarming. Voordat zij aan de slag kunnen gaan moet de werf eerst volledig opgekuist worden. Om dit snel vooruit te laten gaan zijn we op zoek naar vrijwilligers die zaterdag 7 januari vanaf 9u kunnen komen helpen. Heb jij tijd/zin om de handen uit de mouwen te steken? Laat het ons weten via bouw@chirolonderzeel.be!

Kaas & Wijnavond – 10 december 2016

14925322_554991191367654_1368466428891714470_nChirojongens Londerzeel organiseert hun eerste kaas en wijnavond.

Iedereen welkom op zaterdag 10 december vanaf 19u om gezellig mee te smullen van een uitgebreid kaasbuffet en heerlijke wijnen.

Waar: Kantine FC Sint-Jozef (Stuikberg 49, Londerzeel Sint-Jozef)

Kostprijs: 15 euro per persoon (Excl drank)

Inschrijven via kaasenwijn@chirolonderzeel.be (voor 5 december)
Opgelet: aantal plaatsen is beperkt, dus tijdig inschrijven is de boodschap!

Ten voordele van de nieuwe Chirolokalen.

Ruwbouw op volle toeren

Eind september (na de afbraakwerken) zijn we gestart met het plaatsen van de putten, de eerste stap van de ruwbouw. Nadien heeft de aannemer de funderings- & rioleringswerken uitgevoerd, zodat half oktober de eerste steen gelegd kon worden. Als alles volgens de planning verloopt, zou de ruwbouw winddicht moeten zijn tegen eind 2016, zodat we in 2017 binnen kunnen starten met het plaatsen van elektriciteit, sanitair, centrale verwarming, …

Meer foto’s van de werken zijn te vinden op onze “Ruwbouw” pagina.

Sloopwerken afgerond

Een onbeschreven blad, een rein kinderzieltje, een onbevlekte ontvangenis, een bruid in het wit, … Waar vind je dat tegenwoordig nog? Wel, de Brusselsestraat 49 komt aardig in de buurt! De Chirolokalen zijn gestript en half gesloopt, klaar voor de opbouw. Een feniks die over minder dan een jaar uit zijn as zal herrijzen!

Lang gaat dat ‘klaar’ zijn trouwens niet duren, want volgende week al begint de aannemer aan de funderingen, strak op schema. En – eerlijk is eerlijk – dat is zeker ook de verdienste van een half legertje vrijwilligers, die meerdere (zater-)dagen in augustus opofferden om schrijnwerkerij te verwijderen, plakkerij af te kappen, vloeren uit te breken, subversief instabiele muren streng te berispen en (een paar) pintjes te drinken. Uiteraard in die volgorde! Omdat het pijnlijk zou zijn om iemand te vergeten, wagen we ons liever niet aan een opsomming en de foto’s spreken sowieso voor zich.

Bedankt iedereen!!!

Alle foto’s van de afbraakwerken kan je via Facebook of op de pagina “Afbraak” terugvinden.

 

Sloopwerken

De start van de sloopwerken is een feit!
Logo
Een paar jaren geleden maakte de gemeente een asbestinventaris van alle jeugdlokalen. Dat bleek in ons geval (wonder boven wonder) best mee te vallen. Maar toch… Alles werd op 18 juni definitief en met de nodige zorg verwijderd.

De kosten hiervoor werden betaald door enkele oud-leidsters:sloopwerken

Chiro zoekt helpende handen!

bobdebouwerGedurende het Chirojaar 2016-2017 zullen wij onze lokalen volledig verbouwen. De Chiro doet zoveel mogelijk zelf (zo kent u ze, toch?) en vraagt daarom aan alle geïnteresseerde ouders en sympathisanten om (een) handje(s) toe te steken.

Er worden verschillende werkgroepen (afbraak, vloer- & tegelwerken,
elektriciteit, sanitair & verwarming, binnenschrijnwerk, schilderwerken,
buitenaanleg en catering) opgericht. Indien u in één of meerdere van deze werkgroepen wil meewerken of u zelf geroepen voelt om een werkgroep te trekken kan u zich aanmelden door uw gegevens door te geven via dit formulier.